Werkdruk & Stress; hoe te dealen met dit duo!

23-04-2019

Het duo werkdruk & stress, daar wil je liever niet mee te maken hebben in je werk. Maar hoe verdekt je je ook opstelt, dit duo geeft niet snel op en pakt je bij de lurven soms nog voordat je er erg in hebt. Althans dat is wat bijna alle Nederlanders ondervinden. Uit recente onderzoeken komt naar voren dat 87 procent van de Nederlandse professionals stress op het werk ervaart en 58 procent geeft aan met hoge werkdruk te maken te hebben. En ziek dat wij er met z’n allen van worden! In heel veel gevallen heeft een ziekmelding te maken met werkdruk en stress.

“Oef”, denk je nu opgelucht als overbezette en stress ervarende professional, “ik ben dus gewoon normaal!”(hè, hè, lucht dat even op!). Het is bijna de omgekeerde wereld, want wat als iemand zegt dat hij in zijn werk geen stress ondervindt? Ga je toch bijna twijfelen of deze persoon wel hard genoeg werkt! Begint het niet al op maandagochtend? (“Hello Monday, let the stress begin….”).

We krijgen stress van de file onderweg, van onze uitpuilende mailbox bij binnenkomst, van onze om aandacht dreinende mobiel, die vervelende collega bij de koffiemachine en dan kom je ook nog je veeleisende manager in de gang tegen die vraagt of de klus nu eindelijk geklaard is.

Met z’n allen zijn wij druk doende om het beruchte duo te lijf te gaan. Een workshop timemanagement hebben de meesten van ons al achter de rug, een cursus mindfulness is reuze populair en de toevlucht tot de yoga mat blijft een vast tussendoortje. Dat ‘stress ervaren’ hot is, blijkt wel uit het overvloedige aanbod aan zelfhulpboeken en -artikelen. Het ene na het andere boek verschijnt over hoe je werk en privétijd in te richten en hoe bewuster in het leven te staan. Laat ik dus vooral niet daar nog een blog aan toevoegen, er zijn voldoende wijsheden verkondigd door echte psychologen en kundige therapeuten die er verstand van hebben.

Waar ontbreekt het dan wel aan? Wat mij betreft praktische tips die je bij wijze van spreken morgen direct bij binnenkomst op kantoor kunt toepassen. En dan niet de adviezen zoals ‘rondje lopen in de pauze, sporten, mail thuis uit, voldoende nachtrust nemen, etc.’; die kunnen wij inmiddels zelf ook wel bedenken. Nee, iets waar wij op de werkvloer echt mee geholpen zijn. Ik doe een schot voor de boeg (en voel je vrij om daar tips aan toe te voegen!):

  • Handel je belangrijke telefoongesprekken voor 10.00 uur af. Of houd jezelf aan de discipline om minimaal 10 klanten voor 10.00 uur te bellen als je acquisitie pleegt.
  • Doe de rottigste en moeilijkste klus eerst en open dan pas je mail.
  • Begin de vergadering met een gezamenlijk dansje (om de beurt op een favoriet nummer). Plezier en energie gegarandeerd en iedereen heeft er meteen weer zin in. Kost 5 minuten tijd en is een stresskiller ten top.
  • Kijk eens serieus naar je manier van communiceren; zeg je duidelijk ‘nee’ of draai je er omheen? Of erger; zeg je ‘ja’ als je ‘nee’ bedoelt om je collega niet teleur te stellen, om niet door de mand te vallen of je baas een plezier te doen?
  • Accepteer dat je verslaafd bent; “druk-druk” voelt stiekem gewoon lekker. Bovendien hoef je dan niet meer te denken aan dat waar het echt om draait… (want gaat dit nieuwe project of die extra zelf opgelegde taak je verder helpen in je carrière?)
  • Sluit jezelf eens 2 uur op zonder mobiel en zonder mail – gebruik alleen je hersens en werk aan die lastige opdracht die je maar steeds aan het uitstellen was (nog een geweldige tip: kijk in dat kader eens naar John Cleese ‘on creativity’ op Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=DMpdPrm6Ul4

Er heerst nog veel onduidelijkheid binnen organisaties hoe om te gaan met hoge werkdruk en burn-out. Veel managers weten niet hoe zij signalen van stress bij hun medewerkers kunnen herkennen of achterhalen. Of vinden dat HR hier verantwoordelijk voor is.

Het is onze overtuiging dat de reden dat mensen hun tijd niet gemanaged krijgen of dat dit in ieder geval niet zo voelt, vaak door een dieper liggende drijfveer of waarde komt. Bij Pieterman kijken wij naar gedrag vanuit deze diepere waardes en willen wij oprecht ervoor zorgen dat mensen een inzicht krijgen waar ze morgen in praktische zin iets mee kunnen. En vooral ook dat ze echt begrijpen waarom ze doen wat ze doen. Dat inzicht wens ik ieder, maar vooral jou ook toe!

Bij Pieterman kun je terecht voor een hele praktische en nuttige workshop Timemanagement (ja, die is nog steeds waardevol!). Maar ook voor gespreksvaardigheden: leer als manager hoe je vertrouwen wint, of hoe je achter signalen en vragen komt van medewerkers. Of leer als medewerker hoe je op assertieve en constructieve wijze communiceert met collega’s en managers.

Meer weten? Bel 076-5712930 of mail naar cariza@pieterman.com

Assertiviteit

Als jij het moeilijk vindt om ‘nee’ te zeggen, heb je in bepaalde situaties moeite met het aangeven van jouw grenzen. Door je e-mail adres hier in te vullen ontvang binnen enkele seconden tips over assertiviteit in je mailbox.

Schrijft over: klantcontact & sales