Een sollicitatiegesprek met impact, hoe dan ook

28-02-2019

De voorbereiding op een sollicitatiegesprek. Voor iedereen komt het moment waarop je denkt: “wat ga ik aantrekken?”, die aanname doe ik bij deze. Stel je voor, je gaat naar een feest en je hebt de dresscode verkeerd doorgekregen (het ligt immers nooit aan jou). Je hebt je beste dierenpak van zolder gehaald en stapt vol goede moed het feestgedruis binnen. Terwijl je in je dierenpak in de deuropening staat, kijkt iedereen al zittend vanuit de kring en roerend in het bakje koffie je aan. Blijkt het gewoon een oer-Hollandse kringverjaardag te zijn.

”Gelukkig misstaan de rode vlekken in je gezicht niet bij je hanenpak en krijg je een extra gevuld eitje”

“Beter overdressed, dan underdressed” zeg ik altijd maar. Omdat je tijdens je sollicitatiegesprek een goede eerste indruk wilt maken, besteed je dus aandacht aan je kleding want dat is een van de eerste dingen die ze van je zien (denk je). Naast aandacht voor je outfit ga je ook nadenken over de vragen die je kunt verwachten. “waarom ben je geschikt voor de functie?” “wat zijn je sterke punten?” en “wat zijn je ontwikkelpunten?”. Ook nog even Googlen naar bijzondere vragen voor een sollicitatiegesprek, je weet immers nooit wat er vanuit onverwachte hoek kan komen. Strakke outfit, je weet wat je gaat zeggen en je hebt bedacht wat je met een doos met 1 miljoen pingpong ballen zou doen. Je bent er klaar voor!

”En dan loop je na het gesprek weer naar buiten…”

“Verwarrend”, “indrukwekkend”, “intensief” en “vernieuwend” dit zijn een aantal woorden die de beleving van deelnemers aan onze sollicitatierondes omschrijven. In onze sollicitatierondes gebeurt er namelijk ook wat er bij onze klanten gebeurt met als doel mensen iets te leren (gedragsverandering). Het is een contactmoment met impact, hoe dan ook. Jij beslist zelf welke impact het heeft en wat je ermee gaat doen. Competenties en vaardigheden kunnen we aanleren, maar wat er in je DNA zit is niet te veranderen. En laten we daar nou net interesse in hebben, we willen graag zien wie je bent. Dit gaat verder dan de eerste aanblik (en je zorgvuldig uitgekozen outfit) je kunt namelijk bij ons best in een hanenpak binnenstappen zonder dat je je daar ongemakkelijk bij hoeft te voelen 😉.

Wij houden regelmatig sollicitatierondes omdat we collega’s zoeken, ambitieuze Accountmanagers & Trainers. We willen graag “zien” of wij bij jou passen en jij bij ons. Je CV vinden we niet belangrijk. Is het gek dat we je CV, leeftijd, ervaring etc. niet belangrijk vinden? Als je met ons hebt gewerkt zul je dit waarschijnlijk niet gek vinden, als je ons nog niet kent waarschijnlijk wel. Want hoe weten we dan of het past en hoe kunnen we dan bepalen of iemand geschikt is voor de functie?

Het is voor ons niet moeilijk om uit te leggen wat we doen, we zijn namelijk een trainingsbureau (heel plat gezegd). Hoe we dit doen is veel moeilijker uit te leggen. De beste manier om erachter te komen is om dit te ervaren. Je ervaart dit in onze contactmomenten en dus ook in onze sollicitatierondes.

Wil jij ontdekken of wij bij jou passen en jij bij ons? Vacature Accountmanager & Trainer

Wil je als manager, leidinggevende of HR professional ervaren wat onze sollicitatierondes zo “Verwarrend”, “indrukwekkend”, “intensief” en “vernieuwend” maakt en wil je weten wat wij doen, hoe wij dit doen en wat onze successen zijn?

Meld je dan aan voor een kennismaking via info@pieterman.com

Schrijft over: Kwaliteit en ontwikkeling