5 tips om bezwaren te voorkomen (met dank aan alle pubers van Nederland!)

23-11-2018
Als hardwerkende ‘single mom’ zit het leven vol met  uitdagingen, waarin je continue balans zoekt tussen werk & privé. Maar ik heb twee geweldige kinderen;  nee niet alleen omdat ze knap, slim en ontzettend getalenteerd zijn (vergeef me dat ik nu mijn kans grijp om heerlijk ongegeneerd op te scheppen..), maar omdat  ik als mens zoveel van hen leer, iedere dag weer. Daarnaast heb ik het voorrecht dat ik enorm geniet van mijn vak als klantcontact specialist, mijn werk niet zie als een ‘verplicht nummertje’ maar als een goede leerschool en dat ik waarde kan toevoegen omdat het verbeteren van communicatie en gedrag nou eenmaal een vak is.

 

Als Inside Sales medewerker en trainer ben ik dagelijks bezig met het bouwen en onderhouden van relaties; met mijn (toekomstige) klanten en met mijn deelnemers. Dat gebeurt met vallen en opstaan, met geweldige tot minder succesvolle gesprekken. Het leuke is dat de ontdekkingstocht om een goede moeder te zijn én waardevol te zijn voor mijn zakelijke relaties heel goed te combineren valt. Want als ik iets leer van mijn puberzoon is om bezwaren te voorkomen én als je ze krijgt hoe je daar het beste op kunt reageren.

 

Ik bedoel de keren dat mijn zoon uitstelgedrag vertoont, reactief is, twijfelt over alles wat ik zeg, denkt dat hij alles beter weet, ongeïnteresseerd lijkt of maar mijn boodschap niet kan of wil begrijpen, zijn niet meer te tellen. En het interessante is: dat ligt niet persé aan hem (uitzonderingen daargelaten; door zijn puberbrein is mijn zoon soms heel irrationeel, erg eigenwijs en denkt vooral dat iedereen stom is natuurlijk)! Het begint met hoe ik het gesprek heb voorbereid, of ik echt oprecht geïnteresseerd ben in zijn verhaal, wil luisteren, begrip heb voor zijn kritiek of zijn mening en deze niet negeer. En wat vooral belangrijk is of hij er zelf wat aan heeft (wat is zijn voordeel?).

 

Laat dat nou ook wel eens gebeuren in een verkoopgesprek. Gelukkig praat je dan meestal met rationele, verstandige mensen die best open staan voor goede diensten en/of producten. Maar als je ze gaat benaderen vanuit de gedachte dat jij dé meest fantastische oplossing hebt en dat ze naar jou moeten luisteren is de kans groot dat ze hetzelfde gaan reageren als mijn puberzoon. Want alles in een goede relatie (zakelijk of privé) start met wederkerigheid, oprechte interesse en vertrouwen. Wil je weten hoe ik dat doe? Download dan nu mijn whitepaper “5 tips om bezwaren te voorkomen (en als je ze toch krijgt, hoe je daar op kunt reageren).

 

Download hier mijn 5 tips!

5 tips om bezwaren te voorkomen

Ontvang hier de brochure van onze training Succesvol in Klantcontact

Vul je e-mail adres in en ontvang de brochure binnen enkele seconden in je mailbox.

Schrijft over: klantcontact & sales