SALES TRAINING

Sales training

De fundering van iedere organisatie begint met sales. Producten en diensten moeten verkocht worden om het bestaansrecht van een organisatie te waarborgen. Daarbij beheert u relaties, bouwt deze verder uit, behaalt doelstellingen en ontwikkelt vaardigheden. Er wordt dus van alles gedaan om een goed resultaat te halen. De sales training helpt u deze business intelligence en skills te verbeteren.

Wat wij doen tijdens de sales training

Binnen de sales training leggen wij de nadruk op twee salesmethodes: telefonische acquisitie en face-to-face contacten. De coaches die de sales trainingen geven, zijn allemaal werkzaam in het vak. Wij geloven bij Pieterman dan ook in practice what you preach. Tijdens de sales training gaan zij zich met u focussen op gespreksvaardigheden. Hoe benader ik iemand en maak ik aan diegene duidelijk dat mijn product of dienst een oplossing biedt voor diens uitdaging? Welk resultaat wil ik uit een gesprek halen en hoe doe ik dat? De sales training helpt managers, accountmanagers, vertegenwoordigers en consultants met een commerciële doelstelling om succesvol te zijn in sales.

Hoe wij de sales training geven

De sales training bestaat uit fundamentele, geavanceerde en masterclasslessen. Deelnemers doen eerst mee aan een leerstijlentest die inzicht geeft hoe iemand het beste informatie tot zich neemt en vaardigheden leert. Wij gaan aan de hand van die test de sales training samenstellen zodat alle trainingen en oefeningen aansluiten op uw leerstijl. Daarnaast houden we voorafgaand aan de sales training een online assessment waarin we u een inzicht bieden hoe u zich gedraagt tegenover een ander tijdens de sales. Het online assessment van de sales training biedt u uiteindelijk advies over wat u aan dat gedrag kunt veranderen om een succesvoller gesprek en uiteindelijk resultaat te krijgen.

Blended learning tijdens de sales training

Tijdens de sales training krijgt u zowel een fysieke als digitale leeromgeving. Naast onze lesdagen krijgt u toegang tot My.pieterman.com. Binnen dit platform kunt u de theorie alvast doornemen, met andere deelnemers van de salestraining de lesstof bespreken en verschillende filmpjes ter inspiratie bekijken.

Waarom wij sales training geven

Iedere sale begint met contact tussen u en de afnemer daarvan. Dit kan een reclame-uiting zijn, maar in uw geval is dat contact direct. In dat gesprek moet u iemand zien te bewegen op een positieve manier van het product/de dienst die u levert. Door middel van onze sales training zetten wij onze kennis en expertise in om dat gesprek optimaal te laten verlopen.