PAUL WESSELS

De kwaliteiten waarmee ik aan de slag ga binnen uw onderneming is vormgegeven door mijn jarenlange ervaring met veranderingsprocessen binnen grotere organisaties. En die behoefte aan veranderen komt vaak voort uit een diepe behoefte van de directie om in de markt het verschil te maken ten opzichte van de concurrentie. Om uniek te zijn en herkenbaar voor de klant. Wellicht heeft u ook het gevoel meer met interne zaken bezig te zijn dan uw lief is. U wilt de focus op uw huidige en nieuwe klanten. Terwijl u ook weet dat uw medewerkers uw belangrijkste kapitaal is. U wilt het allemaal anders doen. De focus weer op de klant in plaats van op elkaar.

 

Mijn aanpak gaat uit van leiderschap en een heldere visie. Met deze twee belangrijke voorwaarden kan de energie gemobiliseerd worden. Ik maak graag gebruik van de vaandeldragers in de organisatie die anderen kunnen motiveren om te veranderen. Ik combineer mijn analytisch vermogen aan een projectaanpak waaraan ik ook graag leiding geef. Mijn rol in het veranderingsproces is die van projectmanager. Ik ga aan de slag met een duidelijk doel en een strakke planning.

 

Mijn persoonlijkheid is die van informeel leider die graag de overtuiging zoekt om groepen mensen mee te krijgen in de nieuwe lijn van de organisatie.  Ik ga uit dat medewerkers graag willen veranderen om hun werk nog meer zin te geven. Zij weten vaak al lang hoe er beter gewerkt kan worden en waar meer efficiëntie gehaald kan worden. Men wil alleen niet veranderd worden.

 

Graag kom ik met u in contact wanneer een projectmanager zoekt met inhoud.  En geen consultant met een boek vol modellen. Uw business is mensen werk. Net als onze aanpak.

 

Ik kom graag bij u langs om uw situatie te bespreken.

 

BEREIKBAAR VIA

Pwessels@pieterman.com

+31 (0) 6 54 67 69 50