Onze klanten 

De Pieterman Group werkt samen met klanten binnen verschillende branches. Onze klanten zijn meer dan alleen klanten. Het zijn onze partners richting premium & oprecht klantcontact voor ieder individu wereldwijd. Zij hebben een eigen missie waaraan wij heel graag meewerken en gezamenlijk bereiken we onze doelen. Bekijk hier een selectie van onze klantpartners.

ONZE KLANTCASES

De wens om te veranderen was voor mij niet alleen gericht op mezelf en mijn team, maar op het gehele bedrijf. Ik wilde graag met de organisatie van servicegericht naar klantgericht transformeren.

“De xtreme sessie was een échte eye-opener, ik durf het wel ‘life changing’ te noemen”

De echte resultaten kunnen we dit jaar ook daadwerkelijk gaan meten, maar wat ik nu zie is dat het aantal klantcontacten is verdubbeld en het contact zelf veel effectiever is. Er wordt veel beter naar de context van klanten gevraagd en klanten voelen zich gehoord.

 

Aanleiding voor het starten met een Branding vs Behavior traject is dat we een cultuurverandering willen realiseren binnen DB+. Een van de strategieën voor 2016 – 2018 is dat we de klantbeleving naar een hoger level tillen (lees: 9+ beleving) en dat dit ook door de gehéle organisatie gedragen wordt.

“Als ik een cijfer zou moeten geven aan onze samenwerking zou het een welverdiende 9 zijn”

Onze NPS-score is sinds de start en uitvoer van de concrete gedragingen gestegen, en blijft nog steeds stijgen. NPS is een statisch gegeven en handig om zaken meetbaar te maken, maar het is nog veel belangrijker en leuker om te horen van klanten dat zij verschil bemerken en positieve reacties geven over ons klantcontact. Uiteindelijk doen we het voor die 9+ beléving.

Het concept Branding vs. Behavior is hier een heel mooi voorbeeld van. Het is geen kopie van een bestaand product en het is met niets te vergelijken. Het is echt een frisse nieuwe blik op de relatie tussen de merkbelofte en gedrag van medewerkers. Dit paste ook precies bij wat wij nodig hadden.

“Dit is een punt dat voor ons een wereld van verschil kan maken.”

Stuk voor stuk zijn de trainers excellent in wat zij doen en hoe zij als team ons door dit proces begeleid hebben is geweldig. Het zijn geen individuele trainers, maar een team dat met ons samenwerkt om onze doelen te behalen.

Sinds ik een jaar of zes geleden voor mezelf begon, heb ik een redelijk verkoopteam opgebouwd. Zo ontstond de vraag; hoe ga ik hen en onze capaciteiten op de juiste manier inzetten en hoe kan ik onze salesmannen kwalitatief ontwikkelen? Pieterman Training en Renske kende ik al goed en zo was het contact weer snel gelegd.

“Het viel mij ook op dat praktische ‘tips en tricks’ je zo snel kunnen helpen om zekerder over te komen en een beter verhaal te hebben aan de telefoon.”

Mijn ervaring en die van de mannen was zeer positief. Het resultaat verschilde uiteraard per persoon maar door de training zijn de meesten gaan excelleren in hun werk. Met name aan de input kant werden mooie resultaten neergezet. Strakker letten op het aantal afspraken, betere belblokken en betere resultaten door de kwalitatieve slag die zij hebben gemaakt.

Pieterman begreep precies wat we zochten voor onze ondernemers binnen Intersport. Het was vooral belangrijk hen de kans te geven om zichzelf te ontwikkelen naar een hoger niveau.

k heb de samenwerking met Pieterman als heel prettig ervaren. Na iedere sessie werd er geëvalueerd hoe het met de deelnemers ging en wat bijvoorbeeld beter kon. We konden alles met de trainer bespreken en de samenwerking was hierin erg prettig.

Het draait uiteindelijk allemaal om communicatie. Klaarblijkelijk roest je op een gegeven moment binnen de organisatie vast in een bepaald communicatiepatroon, omdat je het altijd al zo gedaan hebt.

“Je ziet dan zowel kwaliteiten als valkuilen heel duidelijk naar voren komen.”

De dag op de boot wierp al gauw z’n vruchten af. Nog geen week later stonden we met het team op een beurs. Iedereen leek beter zijn plaats te kennen en ik heb veel minder mensen hoeven te motiveren of te verwijzen. Ze waren zich bewuster die dag en begrepen hun eigen verantwoordelijkheden beter.

Het begon eigenlijk allemaal met het perfecte telefoontje van Anika: precies op het juiste moment! We hadden als verkoopafdeling behoefte aan training, omdat we midden in een verandertraject zaten. Je moet nu echt het verschil maken  voor je klant, en daar is klantcontact een heel belangrijk onderdeel van. De doelstelling van de trainingen was kennisoverdracht, en dat is gelukt.

‘De samenwerking met Pieterman is voor mij te typeren in drie woorden: snelheid, kennis en expertise.’

Ik ben zeer tevreden over de samenwerking, zowel op het gebied van trainingen, als ook op het gebied van procesverbetering. Dat was een heel waardevol traject.

”Het loopt als een trein!”
Christien Nieuwenhuizen | Sales Manager | SWKGroep

Niet alleen oplossen, maar hulp vragen bij dit waarschijnlijk langdurige proces. Hiermee houden we de druk om te veranderen hoog en boeken we de nodige vooruitgang.

Er is meer en constructievere communicatie en overleg, maar we hebben nog wel een stuk te gaan. Na 10 maanden kan ik oprecht zeggen dat we heel goed op weg zijn.

Ambitietraject

Samen met onze klant AKO werken we aan het realiseren van haar bedrijfsambitie, namelijk de beste retailer van Nederland worden in 2020.

Bekijk hier de case van AKO

EEN SELECTIE VAN ONZE KLANTEN

“Na de salestraining en ook de training voor telefonische klantcontacten kan ik eerlijk zeggen dat de trainingen daadwerkelijk toevoegen aan de werkbeleving en uiteindelijk de ervaring van de consument met ons bedrijf. Het is een bureau dat zelf ook de klant centraal zet met alles wat zij ondernemen!”

Ons onderscheidend vermogen meten we af aan de klant van onze klant. Wat merken zij van onze samenwerking?

“Ik werd vriendelijk ontvangen, het personeel heeft kennis van zaken en was erg behulpzaam. Ze denken oprecht met je mee in plaats van dat ze iets proberen te verkopen. Een betere bouwmarkt is er niet!”

“Wat mij het meeste opviel aan de trainingstijl van Pieterman is dat de stof direct toepasbaar is. Het moment dat je de training uitloopt kun je meteen beginnen.”