Horeko case

Sinds ik een jaar of zes geleden voor mezelf begon, heb ik een redelijk verkoopteam opgebouwd. Zo ontstond de vraag; hoe ga ik hen en onze capaciteiten op de juiste manier inzetten en hoe kan ik onze salesmannen kwalitatief ontwikkelen? Pieterman Training en Renske kende ik al goed en zo was het contact weer snel gelegd.

Het voornaamste doel dat ik had, was het verbeteren van onze koude acquisitie trajecten. Vanuit mijn eerdere ervaringen wist ik dat Pieterman hierin een achtergrond heeft en duidelijke ideeën over hoe klanten en prospects besluiten nemen, die basis konden we goed gebruiken. Vervolgens zijn we gaan kijken hoe we ervoor konden zorgen dat acquisitie makkelijker wordt en vooral ook leuker. Dat laatste is misschien wel het allerbelangrijkste. Zorgen dat je beter wordt in je werk door middel van ‘fun’ en het gevoel en bewijs hebben dat je het goed kunt en de juiste handvatten hebt.

“De afspraken zijn verhoogd en ze hebben nu de rugzak vol om zo’n gesprek op een goede manier te voeren.”

Mijn ervaring en die van de mannen was zeer positief. Het resultaat verschilde uiteraard per persoon maar door de training zijn de meesten gaan excelleren in hun werk. Met name aan de input kant werden mooie resultaten neergezet. Strakker letten op het aantal afspraken, betere belblokken en betere resultaten door de kwalitatieve slag die zij hebben gemaakt. De afspraken zijn verhoogd en ze hebben nu de rugzak vol om zo’n gesprek op een goede manier te voeren. De mannen vonden het eerste gedeelte van het traject redelijk ‘basic’ maar gaven achteraf aan het toch wel fijn te vinden dat dit allemaal voorbij is gekomen. Het tweede gedeelte was meer op maat gemaakt en iedereen gaf aan dat die basis achteraf juist zorgde voor het excelleren in het tweede deel van het traject.

Het viel mij ook op dat praktische ‘tips en tricks’ je zo snel kunnen helpen om zekerder over te komen en een beter verhaal te hebben aan de telefoon. Het is dus goed om daar aandacht aan te besteden en vanuit de andere invalshoek, die Pieterman aanreikt, de situatie en uitdagingen te bekijken. Het levert resultaat en is eigenlijk nooit helemaal af. Het is gewoon goed om daar steeds weer op terug te komen.

“Het viel mij ook op dat praktische ‘tips en tricks’ je zo snel kunnen helpen om zekerder over te komen en een beter verhaal te hebben aan de telefoon.”

Ik zou Pieterman zeker aanraden door een combinatie van factoren. De samenwerking ervaar ik als prettig en gelijkwaardig. We zijn een jong bedrijf, we willen veel en we houden niet van poeha. Dat voelt Pieterman goed aan en daardoor verliep de communicatie goed. We zijn nogal snel en hebben weinig geduld, Pieterman kan hier prima in opschakelen zonder uren met elkaar aan tafel te hoeven zitten. Erg fijn.

Bekijk onze sales trainingen.