De OK-assistent

foto van doctor in een operatie kamer

Blog

De OK-assistent

Renske Priem
Auteur

Ze maakte vaak grapjes. Had ook veel humor, dat mag gezegd worden. Alleen was al die hilariteit vooral een manier geworden om pijnlijke situaties te relativeren of te verbloemen. Op deze manier hoef je het tenminste niet echt serieus te nemen dat er een behoorlijk verziekte sfeer is ontstaan onder collega’s.

Harde grappen maken, roddelen en klagen. Het was allemaal reuze normaal in deze werkomgeving maar zodra je wat dieper in gesprek ging gaven de meeste collega’s aan hier wel aan gewend te zijn maar het eigenlijk niet fijn te vinden. Zo ook deze OK-assistent.
Maar ja, hoe verander je dat? In de groep ontstond hierover een gesprek. ‘Ja, dat is al zolang zo, dat verander je nooit.’ ‘Ik denk dat daar gewoon afspraken over gemaakt moeten worden. En het management moet daarop sturen vind ik.’ ‘Ja, een reglement ofzo.’

‘Ja, dat is al zolang zo, dat verander je nooit.’

De OK-assistent in kwestie werd stiller. Opvallend, gezien haar eerdere bijdragen in deze sessie. Ik keek haar aan. ‘Wat denk jij nu?’
‘Pfff. Eigenlijk moet ik daar natuurlijk gewoon zelf als eerste mee kappen, dat geroddel. Maar als ik daar morgen niet meer aan meedoe valt dat echt op. Wat moet ik dan zeggen?’

Het was haar eerste, echte kwetsbare moment en het maakte behoorlijk wat impact in de groep. Ze heeft het aangepakt en is ermee opgehouden. Nou ja, ze is begonnen om ermee op te houden.

De maanden die volgden zorgen voor vele uitdagingen variërend van ongemakkelijke koffiekamer situaties tot regelmatig in eigen valkuilen stappen van klagen over een collega en grappen maken op momenten die niets toevoegde. Maar ze wilde het veranderen en daarom lukte het.

“Maar ze wilde het veranderen en daarom lukte het.”

Met die ogenschijnlijk kleine verandering in haar gedrag heeft ze iets in beweging gezet. In de eerste plaats voor zichzelf, het belangrijkste. En daarmee voor anderen om haar heen. Ze wordt serieuzer genomen, praat over haar ambitie en komt vele malen professioneler over. Ze is een voorbeeld geworden voor de collega’s die het eigenlijk ook graag anders zien. En een ‘pain in the ass’ voor mensen die al die veranderingen maar lastig vinden.

Grote veranderingen beginnen klein. Als meerdere mensen besluiten dit zelf te doen, kunnen kleine veranderingen ineens hele grote impact hebben. Het is vaak niet relevant om helemaal terug te gaan naar de herkomst van het probleem. Dat probleem heb jij namelijk zelden (alleen) veroorzaakt. Maar dat hoeft je niet te weerhouden om deel te worden van de oplossing.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy