Geert-Jan Jaarsveld

Het zal eind jaren negentig zijn geweest dat ik er op uitnodiging van een vriend voor het eerst bij was…een meerdaagse klettersteig tocht (ook wel “via ferrata”) in de Italiaanse Dolomieten. Ik sloot aan bij een bonte mengeling van mannen waarvan ik, behalve die ene vriend, niemand eerder had ontmoet. We besloten elkaar pas na de eerste dagtocht wederzijds te introduceren en tot aan dat moment onze klim- en wandelprestaties voor ons te laten spreken.  ’s Avonds moesten we op basis daarvan raden welk beroep iemand uitoefende. Dat ik als ervaren HRM-er voor tuinman of botenbouwer werd aangezien deed me eigenlijk goed..met mijn noeste kop, buiten natuur en stevige handen was dat eigenlijk wel wat voor mij.

En sindsdien ga ik er elk jaar, op de donderdag van de week waarin 1 september valt, voor een paar dagen terug naar toe. De zomer is dan achter de rug, de meeste toeristen zijn naar huis en de winter klopt vanaf bepaalde hoogtes soms al nadrukkelijk op de deur. In die bergen is het einddoel zelden zichtbaar. Ja, op een nauwelijks te lezen kaart in de handen van een ander…of vanuit een onbereikbaar geacht perspectief maar we gaan elke dag gewoon op pad. In deze omgeving geldt namelijk maar één ding…je volgende stap. Die moet goed zijn. Anders raak je van het pad af, houd je de groep op, loop je te ver voorop of kukel je naar beneden.

Dus behoeden we elkaar voor onheil…zijn met onszelf bezig maar hebben de ander altijd in het snoetje…en bereiken daardoor steeds ons doel; de beschutting en veiligheid van een rifugio of desnoods een bivaccio …waarin elk van ons geniet van de individuele prestatie die je nooit zonder die anderen had kunnen leveren.

Die sfeer trof ik aan bij Pieterman. Dat gevoel leg ik ook in de opdrachten die ik vanuit Pieterman Staffing (en in samenwerking met Pieterman Trainingen en Projects) voor onze klanten en hun medewerkers uitvoer.

 

BEREIKBAAR VIA

+31 (0)6 1216 8961
gjaarsveld@pieterman.com